Social media voor MKB bedrijven

U wilt actief zijn op social media maar de meeste bedrijven weten vaak niet waarom ze dit willen of hoe ze dit moeten doen. Maar er zijn ook nog steeds organisaties die de relevantie er niet van zien en zo een kans op meer omzet of bekendheid missen. Social media biedt namelijk uitermate goede middelen om makkelijk contact te krijgen met je doelgroep, meer bezoekers naar je site te trekken, te signaleren hoe er over je bedrijf of producten gepraat wordt of is nuttig om gericht mee te adverteren. Juist de combinatie van de verschillende kanalen versterkt deze mogelijkheden. Wij adviseren je graag over de strategische inzet van social media, bedenken relevante (actieve)content, monitoren je verschillende accounts of trainen je medewerkers op dit gebied.

Op het gebied van de volgende social media kunnen wij u helpen:

LinkedIn

Linkedin is een zakelijk sociaal netwerk met 350 miljoen gebruikers wereldwijd. Het gebruiken van Linkedin zorgt voor de juiste profilering van een persoon of bedrijf bij relevante doelgroepen. OMB adviseert je, creëert content en beschikt over tools om Linkedin zo in te zetten dat een bedrijf veel nieuwe leads kan genereren.

Youtube

Met dit populaire videokanaal is het mogelijk om je bedrijf of producten te profileren. Het kan ervoor zorgen dat er veel mensen naar je site komen omdat audiovisuele content veel gedeeld wordt op social media. OMB werkt samen met professionele producers van audiovisueel materiaal en adviseert haar klanten over het efficiënt inzetten van dit medium.

Pinterest

Pinterest is een social media website die zich vooral richt op het plaatsen van afbeeldingen, video’s en artikelen op zogenoemde prikborden. Voordeel van het delen van je visuele content, is het gemak waarmee gebruikers deze informatie weer delen binnen andere social media. Dit zorgt er voor dat meer mensen je gaan volgen of er meer mensen op je website komen. OMB adviseert je over de verschillende mogelijkheden van deze snelgroeiende dienst. Ook beheren wij prikborden en produceren wij content voor je bedrijf.

Webcare & monitoring

Twitter 

Met de Tweetservice zorgen wij ervoor dat uw bedrijf via Twitter onder de aandacht komt bij relevante doelgroepen. Dit doen we door voor uw bedrijf te twitteren maar ook te monitoren wat er over uw bedrijf en/of uw producten via Twitter wordt gezegd. U kunt zo dus eenvoudig uw merk of uw expertpositie verder uitbouwen. Wij helpen u met het opzetten van uw account en het vergroten van het aantal relevante volgers. Daarnaast bedenken wij de inhoud van uw tweets en monitoren uw Twitter-account. Wij plaatsen minimaal een tweet per (werk)dag, of binnen een afgesproken periode en retweeten relevante berichten. We volgen de reacties en indien nodig reageren wij daarop. Deze tweetservice wordt op basis van een Tweetplan afgestemd op uw overige marketingcommunicatie of social media activiteiten. ​

Facebook

Door de strategische inzet van Facebook is het mogelijk om het engagement met doelgroepen te vergroten. Daarbij is het een nuttig online middel om acties in te zetten die grotere attentiewaarde geven voor een bedrijf of haar producten of diensten.