Inbound marketing

De slimme marketing methode die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt door mkb bedrijven om in contact te komen met nieuwe klanten. 

Wat is inbound marketing?

Inbound Marketing de strategie waar je met relevante content je doelgroep aantrekt en helpt in de verschillende aankoopfases. De tijd is voorbij dat je met een flink budget en adverteren je klanten aantrekt. Relevante content wordt steeds belangrijker en het op de juiste manier verspreiden zorgt voor meer business.

De potentiële klanten krijgen de informatie die zij nodig hebben om uiteindelijk te besluiten om over te gaan tot aankoop van jouw product of dienst.

Voorbeeld: Een CMO zit aan tafel in een management overleg. Hij krijgt de opdracht om 25% omzetstijging te realiseren. Hij ziet dat er al wel conversies plaatsvinden via de website, deze conversie moeten stijgen om ook de website als een leadmachine in te zetten. Idee is nu om betere gerichte content te maken deze SEO proof te maken en te delen op LinkedIn en social media. De nodige call to actions worden geplaatst met daarachter formulieren waar gegevens achter gelaten kunnen worden.  Dit dient ervoor te zorgen dat zij beter gevonden worden in google en dat via social media de naamsbekendheid groeit. Met doel meer aanvragen via de website en social media. Om dit daadwerkelijk te realiseren is regelmaat en continuiteit belangrijk en 

De algemene stelregel is dat hoe meer content je publiceert, hoe meer kansen je creëert om gevonden te worden. Een website met 1.000 blogs zal nagenoeg altijd meer bezoekers hebben dan een website met 100 blogs. Natuurlijk dien je hierbij wel de kwaliteit hoog te houden en jezelf bij elk blog de volgende vraag te stellen. Voegt dit iets toe aan het content aanbod wat er al is?

Inbound marketing agency

Online marketing Business in Amsterdam is solution partner van HubSpot wij helpen bedrijven met het kiezen van de juiste marketing strategie en middelen omtrent hun marketing en inbound sales. Bovendien helpen wij bedrijven met implementatie van HubSpot

Inbound marketing HubSpot

HubSpot is de grondlegger van inbound marketing. De huidige CEO en CTO stonden aan de wieg. Zij kwamen erachter dat push marketing minder werkt dan pull en dit is de reden dat zij hun all in one marketing, sales en service platform geheel hebben opgebouwd rond de inbound marketing methode.

Waarom marketing HubSpot

Oude marketing technieken het inkopen van advertenties oftewel aandacht van de klant neemt af. De rol van de verkoper wordt anders. Vaak zie je dat een klant vooraf al zoveel informatie heeft ingewonnen en dat de service steeds belangrijker wordt. 

Verschil inbound en outbound marketing

Inbound marketing is gericht om klanten te voorzien van relevante informatie je moet het verdienen dat een de klant kiest voor jou. Idee is om klant persoonlijker en relevanter te benaderen. Om een brug te slaan om van punt a naar b te komen. De volgende fase van het verkoopproces.

Outbound marketing onpersoonlijk en vooral gericht om snel grote groepen mensen te bereiken om je product of dienst aan te verkopen. De kosten voor marketing liggen vaak hoger dan bij inbound marketing. Je schiet vaker met hagel en hopelijk komen er een paar klanten uit.

Met slimme marketing en sales tools zoals HubSpot helpt Online Marketing Business organisaties structureel te groeien en verder te professionaliseren.

Wil je eens kijken hoe dit voor jouw organisatie werkt. Schroom nie en klik op de button om een afspraak te maken.

JA, wil een kennismakingsafspraak