1 minuten leestijd

Wat is een sales funnel?

Door: Tom Spoor

Wat is een sales funnel?

Een sales funnel is een proces dat prospects verplaatst van anonieme bezoekers naar potentiële kopers. In het bovenste deel van de trechter is de bezoeker onzeker over het product en het bedrijf. Het doel van het bedrijf is om prospects naar het onderste deel van de trechter te brengen, waar ze klaar zijn om te kopen.

De 5 stappen in de sales funnel

Sales funnels worden gebruikt om een klant door een proces en een conversie te leiden. Het proces bestaat uit vijf stappen: aantrekken, binden, converteren, sluiten en verkopen. De klant wordt aangetrokken door een marketingcampagne, wordt betrokken bij het product door het te testen, en converteert naar klant door het product te kopen. 

Iedereen heeft een verkoopstrategie nodig.

  • Een strategie kan worden gedefinieerd als een systematisch actieplan op lange termijn om een specifiek doel te bereiken.
  • Het is het proces van beslissingen nemen over het toewijzen van middelen in de tijd om specifieke doelen te bereiken.
  • Verkoopstrategieën worden vaak gebruikt om doelstellingen te bereiken zoals meer verkoop of een betere relatie met klanten.
  • Je verkoopstrategie is jouw plan om je doelstellingen te bereiken.

Je hebt een verkoopstrategie nodig om jouw producten en diensten te verkopen. Maar je hoeft geen uren te besteden aan het bestuderen, schrijven en perfectioneren ervan.

Wij helpen je met een verkoopstrategie te maken waarmee je kunt scoren. Wil jij weten hoe dit voor jouw organisatie eruit ziet? Wij kunnen aan de hand van verschillende scenario's laten zien wat een campagne jouw kan opleveren. 

Schermafbeelding 2021-05-07 om 11.41.52

Wil jij vooraf al inzicht wat een marketing- en of een sales campagne jouw organisatie kan opleveren aan new business? Boek hieronder een Zoom call en wij brengen dit in kaart voor je.

 

Boek een Zoom call

Gratis 30 leadgeneratie tips E-book

Vestibulum posuere ante vitae pharetra auctor. Aenean vel sapien nec ligula condimentum dapibus a quis ligula. Aenean imperdiet, sem in rutrum facilisis, erat arcu gravida turpis, vel lacinia augue massa eget nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Donwload nu de E-book