5 minuten leestijd

Waarom is Hubspot CMS beter dan Wordpress?

Door: Tom Spoor

Waarom is Hubspot CMS beter dan Wordpress?

Lijkt de jacht op het perfecte CMS (Content Management System) eindeloos? Met zo veel opties beschikbaar, kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke het juiste is voor jouw behoeften.

Je hebt een esthetisch mooie website nodig, maar het moet meer doen dan er alleen mooi uitzien - het moet leads omzetten in klanten.

Zeker, je kunt een ontwerper betalen om een prachtige website met alle toeters en bellen in elkaar te zetten, maar als je niet de tijd neemt om de inhoud op jouw site te optimaliseren, zal het niet leiden tot een omzetverhoging.

HubSpot CMS Hub is een zeer krachtige tool die je kan helpen jouw ontwerp en inhoud op de rails te krijgen, maar dat betekent niet dat het de perfecte pasvorm is voor iedereen. Lees verder om de voor- en nadelen van HubSpot CMS Hub te ontdekken, zodat je kunt beslissen of het de juiste keuze voor je is.

HubSpot CMS Hub

HubSpot CMS Hub maakt gebruik van een combinatie van thema's, sjablonen en modules om website pagina's, landingspagina's en blog artikelen te creëren.

Thema's bepalen de algemene look en feel van jouw website. Je kan de kleuren, lettertypes, headers en footers van jouw website aanpassen via de thema-instellingen.

Je kunt gebruik maken van een kant-en-klaar thema - zoals Sprocket Rocket - of betaal een ontwikkelaar om een aangepaste thema speciaal voor je te bouwen.

Sjablonen zijn wat de lay-out en functionaliteit van jouw website en landingspagina's regelt. HubSpot CMS Hub biedt 3 soorten sjablonen die je kunt gebruiken bij het bouwen van jouw website:

  1. Page Templates: home, about, contact, etc.
  2. Blog Templates: blog artikelen (blog posts)
  3. Systeem Sjablonen: 404 pagina's, wachtwoord prompt pagina's, zoekresultaat pagina's, inschrijfpagina's, etc.

Binnen de sjablonen, vindt je modules. Modules zijn blokken met inhoud die je normaal op website pagina's ziet, zoals tekst, afbeeldingen, CTA's, formulieren, enz.

Themamodules zijn speciaal ontworpen door de thema-ontwikkelaar om met jouw thema te werken en overeen te komen met de stijlen (kleuren en lettertypen).

Bijvoorbeeld, een business to business thema kan een aangepaste module ingebouwd hebben waarmee je afspraken kan boeken.

Je kunt zelfs een ontwikkelaar inhuren om aangepaste modules voor je te maken als je geen thema kunt vinden dat je de functionaliteit biedt die je voor jouw bedrijf nodig hebt.

4 Voordelen Hubspot CMS 

Voordeel 1:  Als je bekend bent met WordPress, of een ander vergelijkbaar CMS, weet je hoe moeilijk het kan zijn om veranderingen aan te brengen.

Alles ziet er verwarrend uit, en als je een ontwikkelaar heeft betaald om jouw site voor je te bouwen, ben je waarschijnlijk bang om met veel te rommelen uit angst dat je iets kapot maakt en weer een ontwikkelaar moet betalen om het te repareren.

Het aanbrengen van wijzigingen in HubSpot CMS Hub is zo eenvoudig als het klikken op secties, kolommen en rijen en ze te slepen naar waar je ze wilt hebben op de pagina.

Voordeel 2:  WYSIWYG (What You See is What You Get) editing betekent dat je jouw pagina kunt bewerken precies zoals het verschijnt voor jouw website bezoekers.

In WordPress, moet je jouw tekst typen en afbeeldingen toevoegen in blokken die niet lijken op hoe ze zullen verschijnen op de voorkant van de website (wat de wereld ziet wanneer het gepubliceerd is).

Dit maakt het ingewikkelder om het eindresultaat te krijgen dat je wilt, wat HubSpot CMS Hub een betere optie maakt voor niet-techneuten die de voorkeur geven aan een meer visuele bewerkingservaring.

Voordeel 3:  Zoals we aan het begin van dit artikel hebben vermeld, zijn de 3 sjablonen waaruit je kunt kiezen met HubSpot CMS Hub pagina-, blog-, en systeemsjablonen.

HubSpot biedt zelfs een marktplaats waar je kunt browsen om meer sjablonen te vinden om jouw voordeel mee te doen bij het bouwen van jouw website.

Voordeel 4:  Wijzigingen aanbrengen aan jouw thema betekende vroeger een telefoontje naar een ontwikkelaar dat resulteerde in het uitschrijven van een vrij forse cheque.

HubSpot CMS Hub geeft je de mogelijkheid om kleine wijzigingen aan te brengen aan jouw thema zonder de rompslomp van het betrekken van een ontwikkelaar.

Wil je de kleur van jouw thema veranderen van blauw naar groen? Of misschien is het lettertype moeilijk te lezen, en wil je een ander lettertype gebruiken.

HubSpot CMS Hub maakt deze veranderingen zo eenvoudig als het klikken op een knop in de instellingen van jouw thema - geen kennis van coderen vereist.

Website bezoekers zijn niet langer tevreden met een brochure website die niet gepersonaliseerd is.

41% van de consumenten is overgestapt naar een ander bedrijf vanwege slechte personalisatie, wat bedrijven 756 miljard dollar aan gederfde inkomsten heeft gekost.

Voordeel 5:  HubSpot CMS is geheel geintegreerd met HubSpot CRM, marketing Hub, Sales en Services Hub. Dus als een lead een download doet, de website bezoekt of een livechat doet. Alles komt dan in het dashboard en is voor iedereen die toegang heeft toegankelijk. dit is echt het grootste voordeel t.o.v. Wordpress.

Conclusie over Hubspot CMS

HubSpot's CMS Hub in combinatie met de andere HubSpot tools om zo je bedrijf te laten groeien. In vergelijking met andere platformen zoals WordPress, is het echter een van de beste CMS opties die er zijn.

Wil jij weten of deze Hubspot CMS en of marketing en sales software tools voor jou kunnen werken? Vraag hieronder dan een kennismakingsafspraak aan. 

Boek een Zoom call

Gratis 30 leadgeneratie tips E-book

Vestibulum posuere ante vitae pharetra auctor. Aenean vel sapien nec ligula condimentum dapibus a quis ligula. Aenean imperdiet, sem in rutrum facilisis, erat arcu gravida turpis, vel lacinia augue massa eget nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Donwload nu de E-book