2 minuten leestijd

Leuk om veel leads te hebben en dan?

Door: Tom Spoor

Als je veel leads hebt, is dat natuurlijk een goed teken. Het betekent dat je goed bezig bent met het genereren van interesse in je product of dienst. Maar wat moet je doen als je veel leads hebt?

Hieronder geven we een aantal tips voor het opvolgen en beheren van je leads:

  • Zorg dat je sales documenten op orde hebt en gemakkelijk kunt opvragen, zodat je ze snel kunt versturen als je prospect om informatie vraagt.

  • Welke documenten ga je sturen: Het is belangrijk om relevante informatie te sturen naar je leads, zoals brochures of whitepapers.

  • Welke opvolg mails heb je al voorbereidt? Het is aan te raden om automatische opvolg mails te instellen, zodat je leads op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen. Zorg dat deze mails persoonlijk en relevant zijn voor de lead in kwestie.

  • Hoe ga je follow up bijhouden: Het is belangrijk om bij te houden wie je hebt gemaild en wanneer, zodat je niet te vroeg of te laat met een follow-up komt. Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om dit bij te houden, zoals een CRM-systeem of een spreadsheet.

  • Je bent ziek wie kan dan verder met je klanten: Als je ziek bent, is het belangrijk om te zorgen dat je klanten goed worden opgevangen. Maak daarom duidelijke afspraken met een collega of medewerker die je klanten kan opvolgen als jij niet beschikbaar bent.

  • Welke toegang heb je tot de data als er iets is: Zorg dat je toegang hebt tot alle relevante data als je leads opvolgt. Dit kan bijvoorbeeld in een CRM-systeem zijn of in een spreadsheet. Zorg ook dat je toegang hebt tot deze data als je niet op kantoor bent, bijvoorbeeld via een cloud-oplossing.

  • Welke inzicht heb je in de pipeline: Het is belangrijk om inzicht te hebben in je pipeline, zodat je weet welke leads je al hebt gesproken en welke nog op de planning staan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een CRM-systeem of een spreadsheet.

  • Welke gesprekken zijn al gevoerd? Wanneer en hoe is dit contact tot stand gekomen? Houd bij wie je al hebt gesproken, wanneer dit was en hoe het contact tot stand is gekomen.

Wat doe jij als teveel leads hebt?

 

Gratis 30 leadgeneratie tips E-book

Vestibulum posuere ante vitae pharetra auctor. Aenean vel sapien nec ligula condimentum dapibus a quis ligula. Aenean imperdiet, sem in rutrum facilisis, erat arcu gravida turpis, vel lacinia augue massa eget nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Donwload nu de E-book