Haal meer uit LinkedIn als sales- en marketing professional?

Als B2B bedrijf is LinkedIn hét platform om op aanwezig te zijn. LinkedIn heeft in Nederland meer dan 6 miljoen gebruikers. Dagelijks wordt het platform door vele Nederlanders gebruikt. Wereldwijd heeft het platform meer dan 550 miljoen gebruikers. De B2B marketeer en sales professional maakt grif gebruik van LinkedIn. Zij vinden en delen informatie, maken contact met de juiste doelgroep en vergroten hun expertise, maken online events aan en nodigen hier mensen vooruit. De vraag is haal jij al het maximale uit LinkedIn en Sales Navigator? Pak jij het op dit moment wel goed aan? Wat wil je bereiken en hoe ga je dat in 2021 doen. Online zal een steeds grotere rol gaan spelen nu we voorlopig nog wel thuis zullen zitten. Online events wordt het nieuwe normaal, nieuwe connecties maken en deze uitnodigen voor een online meeting zal eerder normaal worden. Hoe heb jij LinkedIn in je marketingstrategie geborgd. Wil jij het maximale uit LinkedIn halen dan is dit blog met de 10 B2B marketing tips voor LinkedIn in 2021 iets voor jou.

 

1. Bepaal je ideale doelgroep oftewel je buyer persona

Je moet eerst helder hebben aan wie jij je producten en diensten wilt verkopen. Wie zit er te wachten op jouw producten/diensten. Maak helder welke pijn jij kunt wegnemen of welk plezier jij geeft met je oplossingen aan potentiële klanten. Waar ligt je klant wakker van? Het blijkt dat potentiële klanten echt pas in actie komen als je hen emotioneel raakt. Dan gaan ze pas echt kopen en zullen zij als het goed bevalt jouw bedrijf of organisatie aanprijzen aan derden.                                                                                                

2. Maak je persoonlijke LinkedIn profiel klantvriendelijk

Plaats in de header een foto - Zet hierin bijv. je telefoonnummer, de naam van je website en zeg waar je je klanten mee kunt helpen. Vaak zie je dat hier een pay off staat van bedrijven. Canva.com is een ideale tool om een header te maken. Afmetingen voor de LinkedIn header zijn 1584 x 396 pixels. 

Header foto LinkedIn Tom Spoor

                      

3. Maak je bedrijfspagina aan ter promotie van je bedrijf in 2021

Zodra je je persoonlijk profiel aangemaakt hebt dan kun je een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. Hierin plaats je ook weer een header foto, je hebt verschillende mogelijkheden om een call to action in de header op te nemen. Online Marketing Business heeft gekozen om "contact us" hiervoor te gebruiken. Je kunt content in de samenvatting plaatsen. Bovendien kun je via posts tekst, video, afbeeldingen of een poll plaatsen. Hier kun je dus laten zien wat je voor je klanten kunt betekenen.

Header bedrijfspagina LinkedIn

4. Waarom LinkedIn voor bedrijven

Linkedin voor bedrijven biedt jou weer een extra mogelijkheid om je bedrijf online te presenteren. Vanuit de Linkedin bedrijfspagina kun je blogs plaatsen, nieuws en artikelen delen, jouw bedrijf promoten en informeren over de voortgang rondom bepaalde ontwikkelingen binnen jouw bedrijf en je kan deelnemen aan groepen en discussies. Bovendien kunnen andere naast je website ook nog meer informatie vinden over welke medewerkers er zijn en of welke interessante je berichten deelt met de wereld. 

Het is een extra mogelijk om je thoughtleadership te tonen aan je buyer persona's en de bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen of alternatieven voor hun problemen of uitdagingen waar zij voor staan.

Hoe werkt dan de buyer journey?

Natuurlijk met het idee om content te delen die inspeelt op de reis van je klant. Dit kan zijn de informatie die een klant nodig heeft die net bewust is geworden dat excel bijv als CRM niet echt werkt en dat hij nu echt iets moet doen om makkelijker klanten informatie op te zoeken. Of juist de klant die overweegt om nog te kijken welke oplossing hij kiest om zijn klanten en prospects bij te houden een heel ERP systeem of een eenvoudige CRM. En uiteindelijk een klant die al verder is in de besluit fase zit en al besloten heeft te kiezen voor HubSpot. CRM. Als je iedere keer over de verschillende fases informatie geeft op je bedrijfspagina zul je zien dat hier klanten door naar je toe komen. Wat heb jij in de verschillende fasen aan content te bieden?

5. De de voordelen van een linkedin bedrijfspagina?

 • Je kunt aangeven wat je te bieden hebt.
 • Het geeft je bedrijf een extra professionele online uitstraling
 • Het kan voor extra bezoekers op je website zorgen
 • Google ranked regelmatig goed geoptimaliseerde LinkedIn bedrijfspagina's.
 • Linkbuilding - Google ziet LinkedIn als een hoge page authority. Als je hier verkeer van krijgt is dat goed voor je algemene rankings.
 • Potentiële klanten krijgen in één opzicht een beeld van je bedrijfsactiviteiten, medewerkers.
 • Vergroten kans op nieuwe leads.

6. tips om je LinkedIn bedrijfspagina optimaal in te zetten?

 • Zorg ervoor als je een bedrijfspagina maakt dat je volledig de bedrijfsdetails invult.
 • Voeg een company logo, geef aan wat jij voor oplossingen biedt aan potentiële klanten.
 • Post regelmatig op de bedrijfspagina,
 • Vraag of je medewerkers de Posts van bedrijfspagina willen delen. Zo krijg je een groot bereik. Je bouwt zo naamsbekendheid op.
 • Vraag of klanten en of geïnteresseerde je bedrijfspagina willen volgen. Zij krijgen dan voortaan de updates over je bedrijf.

7. LinkedIn bedrijfspagina Posts adverteren.

Je kunt ook de posts die je maakt gaan promoten in door voor jou gewenste zoals doelgroep, regio, bedrijfsgrootte, door deze betaald te promoten. Je bouwt zo weer verder aan je naamsbekendheid en de mogelijkheid om nieuwe leads te verkrijgen.

8. LinkedIn events aanmaken in je LinkedIn bedrijfspagina.

In 2021 zal het jaar worden waar nog meer online events plaatsvinden. LinkedIn biedt nu de mogelijkheid om via bedrijfspagina - events aan te maken. Ga als admin naar je bedrijfspagina en aan de rechterkant vind je de mogelijkheid om event te maken.

Schermafbeelding 2020-12-10 om 17.34.45

Schermafbeelding 2020-12-10 om 17.36.44

Voordeel is dat je vanuit de bedrijfsnaam een event aangemaakt kan worden. Je kunt mensen eenvoudig uitnodigen en via een promoted post kun je events boosten. Wat altijd goed is om te doen om mensen uit te nodigen om via je eigen website alsnog in te laten schrijven. Gebruik events vooral ter promotie van het event op LinkedIn. Daar werkt het goed voor.

9. Boost jouw sales met retargeting

Wij zetten retargeting in om de conversies te stimuleren. Zo bereik je immers gebruikers die al eens eerder interesse toonden in jouw producten/diensten. Middels een LinkedIn Insight-tag op jouw website, kun je de retargeting inzetten. Jij hoeft dan enkel jouw website URL’s te definiëren waarvan je wilt dat de Insight-tag bezoekersgegevens opslaat. Daarnaast dien je de doelgroep segmentatie nog te doen. 

De tag doet de rest. Zodra de tag voldoende informatie heeft verzameld, kun je eenvoudig content creëren die voldoet aan hun behoeften. De retargeting campagnes kun je dan inzetten om gebruikers te laten converteren. Je kunt dit gebruiken als je per maand meer dan 300 bezoekers hebt. Dit is wel een mooie manier om prospect en klanten nog een keer jouw propositie te laten zien of als je een event promoot te verleiden om toch in te schrijven.

10. Je netwerk uitnodigen voor je bedrijfspagina

Je kunt heel eenvoudig je netwerk uitnodigen voor je LinkedIn bedrijfspagina. Je krijgt de mogelijkheid om in een periode 100 linkedIn connecties uit te nodigen.Voor het versturen van elke uitnodiging is 1 credit nodig. Wanneer je uitnodiging wordt geaccepteerd, wordt het tegoed geretourneerd. Elke maand worden de Pagina's voorzien van nieuwe uitnodigings credits die gedeeld worden door alle mensen die in de admin zitten. 

LinkedIn contacten uitnodigen voor een event

Wil je aan de slag met het opzetten van een LinkedIn bedrijfspagina of wil je kwalitatieve afspraken met potentiële klanten. Maar je hebt geen tijd of je weet niet precies hoe je het moet aanpakken.

Download hieronder dan de 7 tips hoe je meer kwalitatieve afspraken krijgt via inzet van LinkedIn. 

New call-to-action