KLANTEN WERVEN

  Definitie: b2b klanten werven

  Alle activiteiten die je doet om nieuwe klanten voor je business te krijgen. Dit kan zowel offline- als online activiteiten om nieuwe mensen te interesseren voor je business. 

   

  Hoe werf ik dan klanten?

  Er zijn verschillenden manieren om klanten te werven. Eén van de mogelijkheden biedt LinkedIn. Het actief zijn op LinkedIn met klantenwerving als doel is onder meer mogelijk door updates te delen, maar ook om blogs of afbeeldingen te publiceren. Of door te reageren op updates van andere bedrijven. Belangrijk is om te kijken welke niche het belangrijkste is om je op te focussen. Het werken met business casussen werkt altijd goed. Dit kun je doen door deze op je site en op social media te delen. Je potentiële klanten krijgen dan een beeld van bedrijven waar je actief voor bent of bent geweest. Nieuwe klanten binnenhalen via het Linkedin kanaal is ook mogelijk met adverteren in LinkedIn o.a. door Direct Sponsored Content. Hiermee is het mogelijk via LinkedIn Ads tool potentiële klanten te bereiken.

  Hoe kan ik b2b klanten genereren via LinkedIn?

  LinkedIn is een uitstekend kanaal om zakelijke klanten te benaderen en potentiële klanten te werven. Het is een kanaal dat zeker onderdeel kan worden van jouw klant acquisitie en het is ook ideaal om je netwerk uit te breiden. Je ziet steeds vaker dat LinkedIn wordt ingezet om business te doen. Vooral met het maken van connecties en/of het sturen van inmails is het mogelijk om snel je netwerk uit te breiden en ook om het aantal afspraken te verhogen die je kunt krijgen door handig gebruik te maken van slimme berichten die je kunt sturen naar je potentiële nieuwe mensen.

  b2b klanten zoeken via internet

  Het zoeken naar klanten kan ook eenvoudig bijv. in LinkedIn. Stel een vraag bijv. "linkedIn trainer gezocht" als je dan naar de filter content gaat krijg je direct mensen die hiernaar zoeken. Hier kun je weer op reageren door connectie te maken met deze persoon en zo jouw diensten aan te bieden.

  Eenvoudig klanten genereren via online marketing

  Het is in principe eenvoudig om klanten te genereren, maar het is eveneens belangrijk dat klanten behouden blijven. Onderzoek dus waarom klanten weglopen. Of waarom klanten niet kopen. Verder is het interessant om te ontdekken waarom klanten niet terugkomen. Het is voor ieder bedrijf bovendien van belang de klant centraal te stellen. Bijvoorbeeld door klanten te belonen.

  B2b acquisitie met professionals

  B2b acquisitie met professionals is van een andere orde en levert de meeste kans op succes om klanten te werven. Het binnenhalen van klanten via LinkedIn of het benaderen van een prospect via dit kanaal is slechts een onderdeel van een groter plan. Professionals op het gebied van b2b acquisitie met als doel klanten te werven, zetten zich in met de focus op het gebruik van meerdere instrumenten.

  Hoe kom ik nog meer aan klanten?

  Je kunt dit doen door online actief te zijn in Google. Zorg ervoor dat je bedrijf boven in de zoekresultaten verschijnt als jouw doelgroep gaat zoeken om een oplossing te vinden voor hun probleem. Je kunt aan inbound marketing doen. Dit is het geheel van social media acties, e-mail, google adwords, Facebook adverteren, bloggen. Alles in het teken om op het internet te laten zien waar jouw bedrijf klanten mee kan helpen.

  Smarketing

  Wat is dat nu weer? Ik hoor het je zeggen tsja dat had ik ook de eerste keer toen ik deze term hoorde. Het is een samensmelting van marketing en sales. de manier om in een organisatie nog beter samen te werken. Vaak zie je dat dit 2 hele verschillende werelden zijn terwijl als deze 2 disciplines beter gaan samenwerken je ziet dat dit echt significant meer oplevert.

  Nu hebben wij een SMarketing workaround gemaakt voor de 2 afdelingen. Van bezoeker naar een leadafspraak. Dit is een hele makkelijke manier om snel en op de lange duur resultaat mee te boeken. Zie hier link naar PDF SMarketing.

  80-20 regel bij werven nieuwe klanten

  Vaak blijkt dat 20% van je klanten zorgt voor 80% van je omzet. Dus zorg ervoor dat je altijd bezig blijft met het werven van nieuwe klanten. Je weet nooit wat er gebeurt in de markt. Iedereen dacht dat TomTom een super idee had met navigatie door klanten te hebben zoals Renault en Opel, totdat er even een berichtje werd verspreidt dat deze merken in zee gaan met Google.

  Weet wie je doelgroep is en hoe groot je markt. Als je dan op het punt staat om klanten te werven dan hoef weet je wat je moet doen om hiermee aan de slag te gaan.

  Mocht je merken dat het toch wel lastig is om aan nieuwe klanten te komen dan vind je in dit e-book de stappen beschreven hoe je snel en eenvoudig in contact komt met je doelgroep.

  Download e-book