Definitie klanten:

Klanten zijn te onderscheiden in b2c en b2b klanten. Bij b2c is de verkoop gericht op consumenten en bij b2b op de zakelijke markt.

Hoe kan ik b2b klanten benaderen online of offline?

Het online benaderen van klanten biedt net als het offline benaderen van klanten veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de eerste plaats met een eigen website, maar ook door actief te zijn op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Als het om de offline benadering gaat, is het onder meer mogelijk om reclame te maken met folders om klanten te benaderen. Potentiële klanten werven op netwerkbijeenkomsten werpt eveneens vruchten af. Klantenwerving is een doorlopend proces, waarbij online en offline methoden om potentiële klanten te benaderen naast elkaar zijn te gebruiken.

Hoe doe ik dit?

Online actief zijn als ondernemer is ideaal om klanten te benaderen. Dat kan onder meer door online te adverteren. Bijvoorbeeld via Google advertenties of door tegen betaling banners op relevante websites te plaatsen. Klanten centraal stellen, is ook belangrijk. Bijvoorbeeld door hen op de hoogte te houden van acties, promoties en nieuwe producten via een nieuwsbrief. Offline kan er eveneens een gerichte marketingcampagne opgezet worden. Klanten benaderen via een beurs is een optie net als door aan klantenwerving te doen via het geven van presentaties.

Wat levert dit op?

Klantacquisitie zorgt voor potentiële klanten en als die eenmaal binnengehaald zijn, is het belangrijk deze te houden. Vraag jezelf overigens ook af welke klanten je liever niet hebt. Daar hoeft geen energie in te worden gestoken. Die energie gebruik je om klanten te behouden, bijvoorbeeld door een goede klantenservice te bieden. Of door met beloningen te werken. In feite zijn klanten stakeholders. Zonder klanten is er geen bedrijf. Houd regelmatig onderzoeken onder klanten om te ontdekken waarom klanten weglopen of waarom klanten niet terugkomen. Dat biedt inzicht en hierop kan het bedrijfsbeleid aangepast worden om klanten anders te benaderen.

Mocht je merken dat het toch wel lastig is om aan nieuwe klanten te komen dan vind je in dit e-book de stappen beschreven hoe je snel en eenvoudig in contact komt met je doelgroep.

DOWNLOAD E-BOOK

Topics: Meer klanten