Herken je dit? Je ziet wel bezoekers op de site, maar je weet niet welke bedrijven dit zijn.

Van bezoekers naar klanten met IP-tracking software

In het kort
  • Wat is IP tracking
  • Eenvoudige manier om aan nieuwe contacten te komen
  • 14 dagen gratis IP tracking testen

Voor je het weet zijn ze weer vertrokken zonder dat ze hun e-mail hebben achter gelaten of je gebeld bent. Dat kun je nu veranderen. Gebruik het internet weer als tweerichtingsverkeer met IP-tracking. Je kunt nu zien welke bedrijven je website bezoeken en hier kun je dan acties op gaan nemen. Bovendien zie je ook of dit de juiste klanten zijn. zodat je weet of je de juiste doelgroep aanspreekt. Je kun zo je klant beter leren kennen en kunt nog beter inspelen op zijn behoeftes. Dit is een manier van B2B leadgeneratie en dit is belangrijk voor bedrijven die willen groeien.

Wat is IP-tracking?

Onder IP-tracking verstaan we het identificeren van zakelijke website bezoekers aan de hand van een IP-adres. Met de code van de software die je op je website plaatst, kun je achter bedrijfsnamen en contactgegevens komen. Zo zie je bijvoorbeeld direct welk LinkedIn-profiel bij een bezocht bedrijf hoort.

Daarnaast biedt IP-tracking inzicht in waardevolle informatie over het gebruik van de website. Hoe lang duurt het tot een pagina wordt weg geklikt? Hoeveel pagina’s worden er bekeken en komt de bezoeker nog eens terug? Dit is een schat aan informatie, waarmee je bezoekers omvormt tot klanten.

Waarom B2B leadgeneration IP tracking?

Met de ip tracking leadgeneratie software kun je de bedrijven dus zien die zelf geen actie ondernemen op je website. Het blijkt dat gemiddeld genomen maar maximaal 6 procent van je website bezoekers contact met je opneemt en dat is vaak al veel. Meestal verdwijnen de bezoekers van je site. Een groot gedeelte van deze bezoekers zijn wel op zoek naar een oplossing en wie weet de oplossing die jij biedt dus hier liggen sales kansen. Het is toch interessant als je deze bedrijven of leads wel weet te vinden en hier alsnog contacten mee weet te leggen.

De voordelen van B2B IP tracking:

  • Zie direct welke bedrijven je website bezoeken. Je potentiële klanten.
  • Zie wat je klanten bezig houdt
  • Nieuwe sales kansen. Verkoop eerder aanvullende producten bij bestaande klanten.
  • Kansen met B2B lead generation software

START JE GRATIS PROEFPERIODE

Acquisitie

Haak in op het surfgedrag van de bezoeker en laat het sales team koude acquisitie plegen. Doordat er al meer over de bezoeker bekend is, kan het team een gericht aanbod doen. Daardoor heb je een grotere kans dat een lead daadwerkelijk een klant wordt. Dit geheel is een goede ondersteuning voor de inbound marketing activiteiten van je bedrijf. Degene die verantwoordelijk is voor de sales die vinden deze informatie zeker belangrijk.

Inspelen op behoeften

Speel in op de behoeften van klanten. Misschien zijn deze behoeften door de tijd heen veranderd. Spring daar op in door een service telefoontje te plegen. Wie weet kun je de klant nog beter van dienst zijn? Op die manier is de kans het grootst dat de klant nog eens terugkomt en nog een service of dienst van je afneemt. De klant voelt zich veel meer gehoord en serieus genomen. Dat willen we toch allemaal. Business is people business.

Leer meer over de doelgroep

Leer meer over jouw klant met IP-tracking. Je weet dankzij IP-tracking bijvoorbeeld welke bedrijven uit welke regio het meest geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Je kunt ook een lijst opstellen met de best converterende bedrijven. Met deze informatie is het mogelijk om doelgerichte campagnes op bijvoorbeeld Facebook en Adwords in te zetten. Je leert de doelgroep beter kennen en spreekt deze zo ook beter aan.

Kansen met B2B lead generation software

Leadgeneratie activiteiten zoals het sturen van email, LinkedIn campagne, Google adwords, zoekmachine optimalisatie, Facebook, YouTube, linkbuilding etc zijn allemaal mogelijkheden om meer bezoek naar je B2B website te krijgen. Al deze acties zorgen voor meer traffic met de lead generation traffic software kun je dan ook nog eens zien of hier de juiste bedrijven tussen zitten. 

Voor wie is IP tracking interessant?

Sales personen

Als verkoper is het jouw taak om de je klanten te helpen met het juiste aanbod, beter dan je concurrent. Met IP tracking kun je ze het beste aanbod doen. Met de software zie je namelijk precies welke bedrijven je site bezoeken en welke producten of diensten ze bekijken.

Marketeers:

Data is de tegenwoordig belangrijk voor de marketeer. Met de IP tracking software zie je precies welke branches en bedrijven er op je site komen en in welke producten of diensten ze interesse hebben? Je kunt ook makkelijker het rendement meten van je campagnes en in combinatie met Inbound Marketing kun je echt kwalitatieve leads genereren voor je sales mensen. 

Wat kost IP tracking software

De prijzen van IP tracking software. Je kunt de software eerst 14 Gratis dagen gratis proberen. Na deze proefperiode heb je al vanaf € 46 per maand een abonnement. De prijzen van de bedrijfsherkenning software zijn afhankelijk van de functionaliteiten die je neemt.

Wil je weten vanaf vandaag weten welke bedrijven je website (hot leads) je website bezocht hebben?

Probeer de IP tracking software nu 14 dagen GRATIS uit.

Als je niet tevreden bent met de b2b leadgeneratie software, dan stop je zonder verplichtingen na deze 14 dagen. Maar wij denken dat je helemaal enthousiast bent en niets anders meer wil dan deze b2b lead software.

Vraag vandaag nog deze gratis 14 dagen proef aan.

START JE GRATIS PROEFPERIODE